Comité van aanbeveling

Heel veel mensen ondersteunen ons project. Onderstaande mensen maken deel uit van ons comité van aanbeveling.

Marco Out

Burgemeester van de gemeente Assen

Verschillende momenten per jaar ben ik in de waardevolle gelegenheid om met jonge mensen stil te staan bij oorlog en vrede. Met respect voor het verleden en met hoop voor de toekomst. De fietstocht Terug naar Westerbork gaat er voor zorgen dat een grote groep jonge mensen door indrukwekkende indrukken zelf nadrukkelijk deze thema’s gaat beleven. En dit hierna weer door kan geven. Ik wens ze een goede reis!

Dirk Mulder

Directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Terug naar Westerbork is een aansprekend project in het bijzondere lustrumjaar 2020. Op een symbolische wijze worden verleden en heden met elkaar verbonden: Westerbork en Auschwitz, herdenken en beseffen, overlevenden en jongeren, over de grenzen en in Europa.

Marijn de Vries

Journaliste, voormalig profwielrenster en hoofdbestuurslid KNWU

Als geboren en getogen Drentse ben ik in mijn jeugd veel in Herinneringscentrum Kamp Westerbork geweest. Dat maakte elke keer weer een grote indruk op mij. Fietsen is voor mij een perfecte manier van mensen met elkaar verbinden en samen iets beleven, of in dit geval samen iets herinneren. Ik weet zeker dat de fietstocht van Auschwitz naar Westerbork een onvergetelijke indruk zal maken op de deelnemers, een herinnering die ze hun leven lang mee zullen nemen en daardoor levend zullen houden.

Femmy van Issum-Achterhes

Voorzitter en PR Ronde van Drenthe

Terug naar Westerbork steun ik ten volle. Deze geschiedenis moeten we absoluut niet vergeten. Bij ons blijft het als herinnering. Daarom geef ik alle steun aan dit initiatief en wens een goede terugkeer naar Westerbork.

Christian Calderone

Parlementslid Niedersachsen

Gerard Dielessen

Secretary General NOC*NSF

Dr. Phil. Dr. h.c. mult. W. Böttcher

Professor em. Für Politische Wissenschaft

Jacques Grishaver

Voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité

 Als voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité heb ik natuurlijk direct al een heel warm gevoel bij het project Terug naar Westerbork. Wat mij hierbij echter in het bijzonder aanspreekt, is de doelstelling van dit project om de nieuwe generatie te bereiken en die te doen beseffen dat ons leven in vrede en vrijheid vandaag de dag geen vanzelfsprekendheid is. En dat daarom ’herdenken’ van het grootste belang is. Deze doelstelling hebben wij als Auschwitz Comité ook zeer hoog in ons vaandel. Ik ben dan ook in volle overtuiging lid van het Comité van Aanbeveling.

Leo Beulen

Commandant van de Koninklijke Landmacht (op persoonlijke titel)

Rikus Jager

Voorzitter van de Wielersportbond NTFU

Mieke Damsma

Burgemeester van de gemeente Midden-Drenthe