Home

Overzicht

Terugblik tocht 2021

Op 18 augustus 2021 vertrokken 52 studenten en 8 fietsende begeleiders uit Nederland, Duitsland en Polen om samen van Auschwitz naar Herinneringscentrum Kamp Westerbork te fietsen. Daarmee herdachten zij 75 (+1) jaar Vrede en Vrijheid.

Hoe verder?

Na de tocht van 2021 richten we ons op een aantal nieuwe activiteiten.

Leven met Oorlog is het thema van 2023. Wij organiseren een project voor MBO-studenten waarin zij ervaren en leren over “Leven met Oorlog” en kennismaken met mensen die weten hoe het is om te “Leven met Oorlog”. Dit project zal worden georganiseerd op verscheidene locaties rond het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

In 2024 bereiden we de nieuwe fietstocht voor van de stranden van Normandië naar Westerbork met een aantal activiteiten die verwijzen naar de gebeurtenissen langs de spoorweg tussen Kamp Westerbork en Auschwitz.

In 2025 richten we ons op een nieuwe fietstocht. Deze tocht volgt het spoor van de bevrijding; van de stranden van Normandië naar Westerbork. In 14 dagen volgen we het spoor van de Canadese, Amerikaanse, Poolse en Franse bevrijders en bezoeken we onderweg diverse plaatsen waar bijzondere gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. We organiseren de tocht voor 18- tot 25-jarige studenten van MBO, hbo en universiteiten uit Duitsland, Polen, Frankrijk, België en Nederland.

Zelf fietsen?

Wilt u ook uw eigen uitdagende en interessante fietstocht organiseren?
We hebben een kortere variant die permanent gereden kan worden.
Deze route met tal van bijzonderheden gaat grotendeels langs de voormalige spoorbaan tussen Bergen-Belsen en Westerbork.
Op naar 80jaar vrede.
Inspannen, leren,
fietsen en geïnformeerd raken.

Nieuw project

Spoor van de bevrijding

Interesse?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

    Ondersteuning

    Graag vragen wij uw aandacht voor de organisaties die ons project ondersteunen. We zijn ze ontzettend dankbaar omdat zij zich inspannen voor de activiteiten die wij organiseren in het kader van 75 jaar vrijheid nu en de jaren die nog mogen volgen. Ook zij koesteren onze vrijheid en staan achter de doelen die wij nastreven.