75 jaar Vrede & Vrijheid

Is echt niet vanzelfsprekend!

75 (+1) jaar vrede.
Inspannen, leren,
fietsen en geïnformeerd raken.

Herdenkingstocht

Op 18 augustus 2021 vertrokken 52 studenten en 8 fietsende begeleiders uit Nederland, Duitsland en Polen om samen van Auschwitz naar Herinneringscentrum Kamp Westerbork te fietsen.
Daarmee herdachten zij 75 (+1) jaar Vrede en Vrijheid.
De tocht was oorspronkelijk gepland voor 2020, maar kon door de COVID-19 pandemie niet doorgaan. Gelukkig lukte het in augustus 2021 alsnog.
Na zo’n 1320 km, waarvan zo’n 850 km op de fiets, kwamen we op 31 Augustus in Westerbork aan. De route staat op het kaartje onderaan deze pagina.

Lesmateriaal

Zoekt u naar aansprekende voorbeelden van gebeurtenissen uit WO II? Ga dan naar ons lesmateriaal. Hoewel ontworpen voor het MBO is dit pakket zeker ook voor anderen interessant.

Zelf fietsen?

Wilt u ook uw eigen uitdagende en interessante fietstocht organiseren?
We hebben een kortere variant die permanent gereden kan worden.

Deze route met tal van bijzonderheden gaat grotendeels langs de voormalige spoorbaan tussen Bergen-Belsen en Westerbork.

Interesse?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

    dikke lijn = fiets, dunne lijn = bus

    Graag vragen wij uw aandacht voor de organisaties die ons project ondersteunen. We zijn ze ontzettend dankbaar omdat zij zich inspannen voor de activiteiten die wij organiseren in het kader van 75 jaar vrijheid nu en de jaren die nog mogen volgen. Ook zij koesteren onze vrijheid en staan achter de doelen die wij nastreven.