Lancering Fietsroute en App

Vanaf vrijdag 10 december a.s. is de nieuwe Fietsroute (app) Westerbork – Bergen-Belsen v.v. beschikbaar in de App-store. Deze educatieve fietsroute concentreert zich vooral op gebeurtenissen die tijdens WOII op en langs de voormalige spoorlijn tussen Westerbork en Bergen-Belsen plaatsvonden.

Met deze route wil de Stichting Terug naar Westerbork (TnW) onder andere een bijdrage leveren aan het pakket aan beschikbare uitdagende fietsroutes. Stichting TnW (www.terugnaarwesterbork.eu) is in 2017 opgericht met als doelstelling een bijdrage te leveren aan de herdenking van 75 jaar vrijheid. Dat alles onder het motto “vrijheid krijg je niet voor niets, daar moet je je voor inspannen”. Sport kan daarbij een belangrijk hulpmiddel zijn om dit tastbaar te maken en in de praktijk te laten beleven.

De fietsroute van Bergen-Belsen naar Westerbork (of andersom) met daarin een extra lus naar Esterwegen is daar een voorbeeld van. Iedereen kan deze route (in zijn geheel of in delen) afleggen: ouders met kinderen, groepen vrienden/vriendinnen, leraren met leerlingen, fiets- of andere clubs of verenigingen etc. De tocht kan gericht zijn op een sportieve prestatie, of educatieve dan wel recreatieve aspecten.