start over
24 weken en 5 dagen

Seminars

We organiseren twee seminars: 1 in Nederland en 1 in Duitsland.

Deze eendaagse seminars zijn bedoeld voor Nederlandse en Duitse studenten, docenten en andere opleidingsfunctionarissen. De voertaal is naar keuze Duits of Engels.

Studenten hebben voorrang bij inschrijving.


Op 28 november 2019 vindt het eerste seminar plaats op de De Nederlandse ambassade, Klosterstrasse 50, in Berlijn (dit is een bijzonder gebouw, ontworpen door de beroemde Nederlandse architect Rem Koolhaas):

Gedenken en Herdenken van de Tweede Wereldoorlog in Europa. Verleden, heden en toekomst.

Dagvoorzitter is professor Ben Schoenmaker, directeur van het Nederlands Instituut Militaire Historie.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn de vervolging van de joden en van roma en sinti, de herdenkings- en gedenkingscultuur in Duitsland, pseudo-wetenschap als legitimatie voor discriminatie, en de manier waarop we in het verleden en heden omgaan met vluchtelingen. Daarbij worden verrassende en soms weinig vleiende inzichten gepresenteerd.

Sprekers

Ook een aantal studenten bereidt een voordracht voor. Verder krijgen de deelnemers de gelegenheid om zelf een project te “pitchen” en andere studenten uit te nodigen daar aan deel te nemen. Dat moet je dan wel opgeven bij je inschrijving.

Dat is dus een geweldige kans om bijvoorbeeld je eigen afstudeerproject onder de aandacht van allerlei organisaties te brengen. Misschien zit je toekomstige werkgever wel in de zaal!

Praktische informatie

Het seminar begint op 28 november om 09.00 uur. Deelnemers worden verzocht om 08.30 uur bij de ambassade aanwezig te zijn in verband met aanmeldings- en veiligheidsprocedures. Let op: u moet zich kunnen identificeren met een geldig identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart). Het seminar eindigt, na de borrel, om ongeveer 18.00 uur.

Deelname is gratis. Lunch en afsluitende borrel komen voor rekening van de organisatie. Reis en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

De inschrijving voor het seminar op 28 november is geopend tot 15 november 2019. De inschrijvingsformulieren worden per 31 oktober aangepast. “Oude” formulieren blijven geldig.


Het tweede seminar vindt plaats op 6 maart 2020 op De Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda.

Meer informatie over dit seminar volgt. Wil je nu al meer weten? Neem dan contact met ons op.