Voor wie

Er zijn 2 educatieve fietstochten, die bedoeld zijn voor studenten en andere belangstellenden uit Nederland en Duitsland. Daarnaast organiseren we 2 seminars en maken we lesmateriaal voor het mbo.

Fietstocht Auschwitz-Westerbork

Deze tocht brengt de fietsers van Auschwitz naar Westerbork. De tocht duurt ongeveer 10 dagen. Er mogen 75 studenten uit Nederland én Duitsland meedoen aan de tocht. Dit zijn bij voorkeur studenten die de pabo doen, of een lerarenopleiding of de studie Geschiedenis. Deze studenten beïnvloeden in hun carrière veel jongeren, en kunnen zo de boodschap over vrede en vrijheid verspreiden.

Fietstocht Bergen-Belsen-Westerbork

De fietstocht van Bergen-Belsen naar Westerbork duurt ongeveer 4 dagen. Er kunnen 2020 fietsers uit Nederland en Duitsland aan meedoen. We richten ons daarbij met name op mbo-studenten. Het maakt niet uit wat voor soort studie ze doen. Deze studenten kunnen via sociale media de boodschap over vrede en vrijheid verspreiden.

Ben je geen student, maar wil je wel meefietsen? Iedereen die geïnteresseerd is kan zich opgeven voor de fietstocht van Bergen-Belsen naar Westerbork! Belangrijk is dat je je committeert aan het sportieve én educatieve deel van de tocht – je doet dus mee aan het hele programma.

Algemeen

De fietsers moeten:
• minstens 18 jaar zijn op het moment dat de tocht start
• een racefiets hebben die in goede staat is
• ervaren zijn als toerfietser: 125-150 kilometer per dag moet geen probleem zijn
• een goede gezondheid hebben
• gemotiveerd zijn om mee te doen aan dit bijzondere internationale vredesproject.